A Broadway of Living

Enter by the narrow gate (…) for broad is the way that leads to destruction.” [Matthew – 7:13]

Helene Bracke kruipt in de huid van “Miss B-Loved”, een zelfverklaarde life coach. Gewapend met tien geboden (lees: citaten van beroemdheden) wijst ze haar publiek de weg over het verlichte pad van Broadway. “Find your light,” citeert ze Bette Midler, “want wie jou niet kan zien, kan je niet liefhebben.”

A Broadway Of Living is een cabaret doorspekt met tijdloze Broadway-songs uit de Amerikaanse Golden Ages. Deze worden magistraal begeleid door de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband. Een meeslepende voorstelling met een flinke dosis escapistische humor.

HELENE BRACKE 

Helene Bracke, mezzosopraan, actrice en theatermaker, staat bekend voor haar cross-overprojecten. Ze besloot om in haar muzikale carrière niet één smalle weg in te slaan, maar een brede weg. Zo’n brede weg met veel mogelijkheden, ééntje met alle opties open. Onder het motto ‘niet kiezen, niet verliezen’ verdiept ze zich elke keer opnieuw in een ander genre.

Ze zingt als soliste bij klassieke orkesten en ensembles, ze is frontvrouw bij progrockband ‘Al di Miseria’ en schrijft theaterteksten voor jong en oud. Deze keer besluit ze haar weg nogmaals te verbreden. Samen met VRT Bigband brengt ze een uitgebreid scala, van de meest ontroerende tot de meest opzwepende muziek uit het Broadway-repertoire.