VRT Bigband ft. Yannick Bovy

Op 23 en 24 juni 2023 vindt in de Dijledonk-site in Rijmenam (Bonheiden) een nieuw en uniek festival plaats: Bigband Battle 2023.

7 Bigbands en 4 Jazz combo’s waaronder de absolute Belgische top met het Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault met het project Gainsbourg en de VRT Bigband met Yannick Bovy .

De bands brengen unieke diverse concerten in het inspirerende decor van de oude Meurop-fabriek (Dijledonk) te Rijmenam.

Yannick Bovy brengt samen met de VRT Bigband een hommage aan Nat King Cole

DE MAN EN DE MUZIEK

Iets met de appel en de boom…

Als kind ontwikkelde Yannick zich in Borgerhout (Antwerpen) waar zijn ouders een kapperszaak (New Generation) uitbaatten en hij elke dag na school bij zijn grootouders de wondere muziek van de jaren ’50 en The Great American Songbook kenden. Nummers van Frank Sinatra, Bobby Darin, Dean Martin, Tony Bennett, Barbara Streisand, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Johnny Mathis … werden allemaal op heel jonge leeftijd met de Radio Minerva-paplepel ingegoten door de bekende crooner van Vlaanderen.

Ook Yannick’s vader, Robert, was zanger bij verschillende bigbands en nam Yannick mee naar de repetities toen hij nog maar een tiener was. Zo mocht Yannick van de dirigent van de Metropool Big Band voor de dubbele keer het nummer ‘All Of Me’ van Frank Sinatra op een optreden van de band brengen. Yannick had, net zoals zijn vader, de microbe van het optreden met een big band, swing & jazz stevig te pakken.

​Na voorprogramma’s van Lionel Richie, Tony Bennett & Lady Gaga, optredens in Duitsland, jazzfestivals in Azië, radiohits tot in Rio De Janeiro en meerdere succesvolle internationale albums van Universal, heeft Yannick (34) het gevoel dat zijn carrière nog maar net begonnen is.

“Deze muziek moet je doorleefd hebben om hem steeds beter te kunnen brengen.

Het beste moet dus nog komen…”

Zorg dat je erbij bent zaterdag 24 juni om 20.30u